Policisté z pohotovostní motorizované jednotky, kteří na místo činu dorazili, se ale nejprve museli změnit ve zdravotníky. Připojili se ke svědkům, kteří se zraněnému ležícímu na zemi snažili poskytovat první pomoc, a sami přispěchali s lékárničkou ze služebního auta. Za pomoci tlakových obvazů pak zastavovali krvácení až do příjezdu záchranné služby. Ta těžce zraněného pacienta převezla do nemocnice.

Jakmile se péče o pacienta ujali profesionálové, uniformy pohotovostní jednotky se pustily do pátrání po pachatelích. „Díky popisu od svědků a velmi dobré práci policistů se během pár minut podařilo v jednom z nedalekých domů nalézt trojici mužů ve věku 22, 23 a 44 let," připomněla Eva Kropáčová z ředitelství pražské policie. Dotyční byli podle jejích slov zadrženi jako podezřelí z těžkého ublížení na zdraví.

Okolnosti krvavého napadení zkoumají kriminalisté. Probírají se záznamy bezpečnostních kamer, vyslýchají aktéry incidentu i jeho svědky. Vyšetřovatelé by přitom přivítali i svědectví k případu od lidí, kteří by ke krvavému útoku mohli něco říci, ale policejní detektivové o nich zatím nevědí. „Jakékoliv svědectví k tomuto napadení mohou občané volat na linku 158," připomněla policistka Kropáčová.