Následovala domovní prohlídka, při níž policejní detektivové odhalili rozmanité komponenty indoorové pěstírny. Potrubí vzduchotechniky, časovače zavlažování, osvětlovací tělesa a hnojiva – to všechno policisté našli.

Zdroj: Policie ČR

Manželé rostliny schovali 

Samotné rostliny ovšem chyběly, připomněl v úterý Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. „Manželům se totiž zjevně doneslo, že se u nich doma chystá šťára, a tak „uklidili" – respektive schovali rostliny, přičemž si mysleli, že se jim tak kriminalisté nedostanou na kobylku. Opak byl ale pravdou," poznamenal s tím, že „úklid" vůbec nebyl důkladný. Detailní prohlídka ukázala, že marihuana zůstala třeba pod rohoží na podlaze sklepa – a dokonce i na koštěti!

Podezřelí byli poté zadrženi – a následovala drobná, pečlivá a zdlouhavá práce členů vysířovacího týmu. Ta po několika měsících, během nichž došlo i na řadu znaleckých zkoumání a kriminalistických expertiz, dospěla až k obvinění. Za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými látkami by v případě odsouzení mohl padnout trest odnětí svobody až na pět let.

Čtěte také: Za drogy hrozí roční tresty řidičům i muži z ubytovny