Syneckého podle obžaloby v prosinci 2016 požádali kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ), aby dal do Peltovy kanceláře nahrávací zařízení. Prověřovali totiž Peltovy kontakty se soudkyní Sylvou Mašínovou, která rozhodovala civilní spor místopředsedy fotbalové asociace Romana Berbra. Bezpečnostnímu manažerovi řekli, že o tom musí zachovávat mlčenlivost, a Synecký to i podepsal. O nasazení odposlechu ale podle státního zástupce Peltovi řekl..

Zmínil odposlechy

Kriminalisté u soudu uvedli, že jim Synecký obstaral plány sídla fotbalové asociace s umístěním kamer. Poté se ale z jiných zdrojů dozvěděli o chystané schůzce Berbra s Peltou, na které měli muži probírat soudkyni Mašínovou. Policie proto požádala Syneckého, aby nahrávací zařízení do kanceláře tehdejšího předsedy sám umístil. Po skončení schůzky ho měl zase odstranit.

Na nahrávce ale podle detektivů mluvili Pelta s Berbrem pouze obecně. Pak se nahrávání přerušilo. Když o pár měsíců později kvůli další kauze bývalého šéfa fotbalové asociace odposlouchávala policie byt někdejší náměstkyně ministryně školství Simony Kratochvílové, mluvil Pelta o tom, že po něm "jde policie". Věděl, že měl v kanceláři nahrávací zařízení. "Řekl mi to můj bezpečnostní manažer," uvedl prý Pelta.

Michal Prokeš
Zemětřesení ve fotbale. Berbr a spol. vyštvali uznávané experty

"V obžalobě se nachází poměrně dost věcí, které se nezakládají na pravdě," prohlásil Synecký. Podle svých slov se mu na žádost policie podařilo dát do kanceláře bývalého předsedy fotbalové asociace nahrávací zařízení. Byla to plastová karta, která vypadala jako platební. Po určité době ji zase odstranil a předal policistům. "Informace o nah

Stíháni kvůli sportovním dotacím

Svoji spolupráci s NCOZ ukončil někdejší bezpečnostní manažer v lednu 2017. Podle svých slov se k němu totiž na počátku roku donesly řeči, že pracuje pro policii proti Peltovi. Synecký dospěl závěru, že ze strany kriminalistů unikají informace. Poté už s policisty nemluvil.

Pelta se dnes u soudu rozhodl využít svého práva nevypovídat. Případ podle něj souvisí s dosud neuzavřenou kauzou sportovních dotací. Policie v ní stíhá kromě bývalého předsedy fotbalové asociace a Kratochvílové také někdejšího ředitele odboru ministerstva školství Zdeňka Břízu, předsedu České unie sportu (ČUS) Miroslava Janstu a generálního sekretáře ČUS Jana Boháče. Obviněny jsou i Fotbalová asociace ČR a Česká unie sportu.

Pražskou soudkyni Sylvu Mašínovou potrestal Nejvyšší správní soud v květnu snížením platu na rok o 30 procent. Kárnou žalobu na Mašínovou podal předseda Nejvyššího soudu Pavel Šámal kvůli tomu, že rozhodovala spor Berbra a bývalého rozhodčího Tomáše Kovaříka. Podle Šámala rozhodla zaujatě. Z případu se nevyloučila, i když měla dříve důvěrný vtah s 

Miroslav Pelta.
Rok od zátahu na Peltu. Jablonec žije, sponzor zmizel
Miroslav Pelta.
Soudkyně Mašínová čelí druhé kárné žalobě. Zřejmě kvůli stykům s Peltou