Auto s majáky na střeše se pustilo za ním, ale řidič signály k zastavení ignoroval - a ještě přidal. Honička skončila v ulici Podleská, kde se motorkář snažil prudce zahnout do ulice Františka Diviše. Dostal ale smyk a svalil se na zem.

Až když se pak díval do hlavně, začal mladík spolupracovat. Potvrdil, že se nezranil, a tudíž nepotřebuje ošetření - a pak vyrukoval s přiznáním: na motorku nemá řidičák. Následně vyšlo najevo, že co mu sházelo na řidičské dovednosti, nahradila „odvaha" naložená v lihu. Nadýchal 0,89 promile.

Honičku za motorkou končící pádem zažili o víkendu také policisté. Vše začalo v neděli 20 minut po půlnoci na Letné, příznačně u budovy ministerstva vnitra. V ulici Nad štolou chtěla hlídka zastavit ujíždějící motocykl, jehož řidič nabyl dojmu, že lepší bude zmizet, než se podrobit kontrole. Neujel.

S blikajícím policejném vozem za zády několikrát objel letenský park - většinou po chodníku - a pak chtěl ujet po trávě. Nezvládl ale řízení a mašinu „položil". Policisté pak zjistili, že problémový je nejen řidič, ale i jeho stroj: barva nedopovídala údaji v technickém průkazu - a také číslo rámu vypadalo jako pozměněné.