Muže ležícího pod dodávkou Volkswagen Transporter si hlídka všimla při průjezdu ulicemi Žižkova. Konkrétně 
v lokalitě Na Vlastním – jejíž název si dotyčný zjevně vyložil špatně. S vozidlem, pod které se nasoukal, totiž neměl vůbec nic společného. Jen to, že jeho součást si hodlal přivlastnit.

To se ale 31letý muž zdráhal přiznat. Výmluvě, s níž se vytasil, přitom nelze upřít notnou dávku originality: šel prý po ulici, náhle se mu udělalo nevolno – a on pocítil strach; jen proto se schoval pod zaparkované vozidlo. Jiné pohnutky ani úmysly neměl.

Vysvětlení toho, proč se společně s ním schovávalo pod autem i nářadí potřebné k odmontování katalyzátoru a proč je jeden z klíčů nasazený přímo na jeho přírubě, již ale dopadený muž nenabídl, konstatoval Jan Daněk z ředitelství pražské policie. „Vzhledem k tomu, že muž byl v minulosti již za krádeže odsouzen, hrozí mu nyní až tříletý pobyt za mřížemi,“ doplnil.

Tím, že policisté zabránili odcizení katalyzátoru, zamezili i nemalé škodě, připomněl Daněk. V případě, že by zloděj zamýšlenou kořist odnesl, by totiž majitel auta utrpěl újmu vyčíslenou na 25 tisíc.