Dlouho neznámý muž vyšplhal na střechu prvního nástupiště a několik minut sledoval okolí. Poté i s obrovským rizikem vlastního zranění vhodil železnou tyč přímo do prostoru sběrače elektrické energie, čímž způsobil zkrat ve vysokonapěťovém zařízení a vyřadil vlak z provozu. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na sto tisíc korun.

Zdroj: Policie ČR

"Pokud muže na zajištěných záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl pohybovat, kontaktujte linku 158," požádal veřejnost o spolupráci mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Případ je prošetřován pro podezření z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. V případě dopadení a odsouzení tak podezřelému hrozí až tři roky trestu odnětí svobody.

"Díky medializaci celého případu jsme obdrželi několik oznámení, která vedla ke konkrétní osobě. Totožnost podezřelého nám následně potvrdili i kolegově ze středních Čech. Na základě těchto skutečností se muž v uplynulých dnech dostavil na pražskou policejní služebnu, kde podal vysvětlení k celé události. Jak sám uvedl, na střeše vlaku se chtěl pouze projet, a nečekal, že by ho mohl tímto způsobem zkratovat. Svého činu lituje a je ochoten uhradit způsobenou škodu," informoval policejní mluvčí Rybanský na konci října.

Tunelový komplex Blanka v Praze byl uzavřen kvůli požáru vozidla.
Praha stála. V Blance hořelo auto, pak vykolejila tramvaj kvůli „sendviči“