Policisté prošetřují hned dva případy krádeže, ke kterým došlo vždy v šatnách relaxačních center luxusních hotelů.

První se odehrál v hotelu ve Veleslavínově ulici ne Starém Městě. Do tamního relaxačního centra přišla okradená žena za odpočinkem. Při tom si nejprve odložila své věci do šatní skříňky, včetně prstenu z platiny, osázeného nemalým počtem diamantů v hodnotě několika stovek tisíc korun. Po návratu ke skříňce však zjistila, že ta je vypáčená a prsten je ten tam.

Nepodvedl i vás?
Podvodník se dal na dráhu lupiče. Místo nože ale tasil pyj

"Druhý případ se stejným scénářem se stal v hotelu v ulici Nebovidská na Malé Straně. I zde chtěl, tentokrát muž, relaxovat v místním wellnessu. I on si všechny své osobní věci uložil na stejné místo. A i tento poškozený posléze zjistil, že mu někdo skříňku vykradl. Tento okradený je ale na tom o poznání lépe, než jeho předchůdkyně. Muž totiž přišel ´pouze´o peněženku s platebními kartami a hotovost ve výši několika desítek tisíc korun," uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Až osm let vězení

Celkově hledaná zlodějka při obou krádežích způsobila škodu, která je momentálně vyčíslena na bezmála jeden milión dvě stě tisíc korun. Hrozí jí až osm let vězení.

V rámci prošetřování se ukázalo, že se povedená straka pokusila prostřednictvím kradených platebních karet vybrat finanční hotovost, což se jí ale nepodařilo.

Hledaný exhibicionista.
Chlapík jezdil přes tři hodiny metrem. Občas při tom vyndal penis

"Dále policisté zajistili obrazové materiály, na kterých je hledaná zachycena neprodleně po krádežích. A k tomu všemu se policistům podařilo zjistit i totožnost hledané, kdy se jedná o devětadvacetiletou rumunsky hovořící ženu, po které se ale, nadneseně řečeno, slehla zem," prozradil mluvčí.

"Proto se nyní policisté místního oddělení Bartolomějská obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Prosíme každého, kdo zná místo pobytu či pohybu hledané ženy, nechť nám tyto informace předá prostřednictvím linky tísňového volání 158. Tam mohou občané podat i infomace, které by nohly cést k nalezení drahého šperku," uzavřel Hulan.

Městský soud v Praze projednával žalobu Martina Bursíka (vlevo) na postup policie a magistrátu.
Skončí absurdní havlovské drama? Bursíkovi a spol. vyhověl Ústavní soud