Kamerový systém zachytil, že podezřelí přišli na nádraží už před pátou. Několik minut postávali na nástupišti – a čekali na vhodnou chvíli. Pak jeden z nich vyndal spreje z batohu na zádech kamaráda – a dal se do díla. Když byl s výsledkem spokojen, ještě si plody svého úsilí vyfotil. Oba mladíci jsou podezřelí z přečinu poškození cizí věci, kdy v případě uznání viny soudem může být ve hře až roční pobyt ve vězení.

Policisté doufají, že na zveřejněných kamerových záběrech někdo podezřelé pozná a poradí, kde je hledat (případně poskytne i jakékoli další informace k případu). Čelákovické policisty lze kontaktovat ta telefonním čísle 602 936 734 – nebo se ozvat prostřednictvím bezplatné linky 158.

Mladík, který nápis nastříkal, vypadá asi na 17 let. Je menší a hubený; měl tmavé vlasy ostříhané nakrátko. Na sobě měl černou bundu a pod ní červenou mikinu s kapucí, modré rifle a tmavé boty. Jeho kumpán, který nesl batoh a celou dobu hlídal, je také hubený; měří kolem 180 centimetrů. Měl černou bundu, černé kalhoty a černo-bílé tenisky.