Žalobu na společnost podaly státní organizace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a Správa železniční dopravní cesty (SŽDC). Sesuv zavalil v červnu 2013 rozestavěný úsek dálnice na Litoměřicku v délce asi 200 metrů a poškodil i nedalekou železniční trať.

Pošta. Ilustrační foto.
Soud vrátil k došetření kauzu kolem podnikatele Čadka a pošty

Termín 24. října je možná ohrožen 


Soudkyně Michala Dvořáková jednání odročila po přečtení žaloby a vyjádření protistrany, jednání trvalo asi 20 minut. K tomu, aby mohla o návrhu na připojení účastníků rozhodnout, potřebuje vyjádření obou firem. Jednání proto odročila na 24. října. Upozornila ale na to, že pokud se proti jejímu rozhodnutí strany odvolají, bude muset i toto jednání zrušit.

Podle Sedláčka mohly státní organizace navrhnout připojení společností už dávno. „Soudkyně musí rozhodnout, zda připustí vedlejší účastenství, a to může trvat určitou dobu. Domnívám se, že ten termín 24. října je ohrožen," řekl po skončení jednání novinářům.

Lobbista Marek Dalík.
Deset let stará kauza lobbisty Dalíka je znovu u soudu

Do sporu se chtěl původně zapojit i majitel pozemku sousedícího s kamenolomem a bývalý majitel lomu, který tvrdil, že byl sesuvem také dotčen. Podle svého dřívějšího vyjádření chtěl, aby se v případě prokázání viny musel lom zdržet všeho, co by mohlo způsobit další sesuv. Soud však jeho žádost zamítl.