Mimořádný opravný prostředek v podobě dovolání podali jak Janouškův advokát Vít Široký, tak Nejvyšší státní zastupitelství ČR (to by si představovalo podstatně přísnější trest – s tím, že skutek by měl být kvalifikován nikoli jako těžké ublížení na zdraví – v kombinaci s ohrožením pod vlivem návykové látky – ale jako pokus o vraždu).

Ani oni zatím o rozhodnutí ze 14. července nemají informaci; žádné konkrétní poznatky zatím nemá rovněž Městský soud v Praze, které v kauze vynesl prvoinstanční rozhodnutí (Janouškovi původně vyměřil tříletý trest, což pak odvolací senát pražského vrchního soudu o 1,5 roku zpřísnil). Právě městský soud by měl rozhodnutí obdržet jako první – a jeho administrativa pak bude verdikt dále rozesílat.

Odsouzený lobbista si zprvu stěžoval na zdravotní problémy, nakonec ale loni nastoupil do brněnské věznice (byť se měl hlásit v Praze na Ruzyni). Janoušek (v souvislosti s nímž je často připomínán kamarádský vztah s exprimátorem Prahy Pavlem Bémem a někdy je označovaný i za jednoho z někdejších neoficiálních vládců metropole) našel za mřížemi uplatnění ve vězeňské knihovně.

Čtěte také: Lobbista Janoušek zatím zůstává za mřížemi