Protože se jí porod nedařil, zatáhla za dítě a přetrhla pupeční šňůru. „Pak jsem vzala tepláky, omotala jsem je kolem jejího krku a utáhla," vylíčila již dříve u soudu žena. Dodala, že mrtvé tělo zabalila do županu, vložila do igelitového pytle a schovávala v domě několik měsíců. Až když se odstěhovala ke svému novému příteli, mrtvou dceru zakopala do země.

Podle předsedy odvolacího senátu Jiřího Lněničky českobudějovický soud v řízení nepochybil, když čin kvalifikoval jako vraždu, a ne jako vraždu novorozeněte matkou, jak žádala obhajoba. Odvolání ženy proto dnes zamítl. „Znalec gynekolog neshledal, že by došlo k nějakým fyziologickým změnám, které by mohly mít vliv na duševní stav obžalované," prohlásil Lněnička. Podle něho také žena rodila již poněkolikáté, tudíž věděla, jak porod probíhá.

„Obžalovaná se na usmrcení připravovala, protože věděla, že tomu porodu dojde, žádnou výbavičku nebo nic podobného si nepořizovala. Naopak těhotenství tajila, za lékařem nebyla. Bylo jasné, že po porodu nemůže následovat nic jiného než snaha se narozeného dítěte zbavit," zdůvodnil odsuzující verdikt soudce.

Sama obžalovaná, která se na dnešní veřejné zasedání dostavila, před soudem nic neřekla. Nechala mluvit pouze svého advokáta. Rozsudek přijala s pláčem, poté ihned opustila jednací síň, s novináři nekomunikovala.

Otcem zavražděného dítěte byl manžel, se kterým však už v době porodu obžalovaná nežila. Spolu předtím zplodili osm dětí, pět z nich však odložili do ústavu, osvojili si je jiní lidé. O dva syny a dceru se nyní stará manžel se svou současnou družkou. Obžalovaná po vraždě dítěte se svým přítelem otěhotněla znovu a letos v únoru se jí narodil chlapec. I ten je v kojeneckém ústavu.