Advokát Pacovský je strýcem soudce Roberta Pacovského, který rozhodoval v kauze, v níž je Rath obviněn z braní úplatků za ovlivňování zakázek Středočeského kraje. Rath v květnu 2015 u soudu tvrdil, že vypověděl plnou moc svým předchozím právníkům Adamu Černému a Romanu Jelínkovi, a že se s Pacovským sešel a podepsal s ním plnou moc o zastupování. Pacovský ale v den jednání zaslal Krajskému soudu v Praze e-mail, kde uvedl, že plnou moc Rathovi obratem vypověděl. Pacovský poté do několika médií uvedl, že ho Rath a jeho právníci obelhali.

Výstavba v Praze. Ilustrační foto.
Developeři v hlavním městě rozjíždějí výstavbu nájemních bytů

Spiknutí rodiny Pacovských

Pacovský se podle svého tvrzení domníval, že má Ratha zastupovat v tzv. druhé větvi kauzy. Tvrdí, že hodnotil sebe, své jednání a své úvahy. Reagoval navíc na Rathovo vyjádření, že se jedná o "spiknutí rodiny Pacovských".

Projekt Negrelliho viadukt – příležitost pro kreativní město
Čtyři oblouky Negrelliho viaduktu se musí zbourat

V korupční kauze Rathovi soud nepravomocně uložil 8,5 roku vězení, rozsudek později zrušil odvolací soud. Krajský soud se začal kauzou znovu zabývat v říjnu, kvůli námitkám na podjatost soudce Roberta Pacovského projednávání odročil na neurčito. Rath tvrdí, že Pacovský o jeho kauze nemůže rozhodovat nestranně a chce dosáhnout výměny soudce.