Všichni zadržení se rodinného podniku aktivně účastnili. Konkrétně hlavní organizátor zajišťoval a financoval jeho chod, rozhodoval, co který člen skupiny bude dělat a o co se bude starat. Tomuto bossovi činnost vynášela tolik, že si krom jiného mohl dovolit například osobního řidiče, který ale měl paradoxně vysloven zákaz řízení, neboť nebyl nikdy držitelem řidičského průkazu, a navíc mu byl také zákázán pobyt na území hlavního města Prahy.

Celníci zabavili chemikálie určené k výrobě drog.
Celníci zabavili tři tuny chemikálií. Byly by z nich drogy za dvě miliardy

Šéf celé party rozhodoval i o tom, kolik který člen skupiny vyrobeného pervitinu dostane jak k distribuci, tak pro vlastní potřebu. Všichni totiž byli buď občasnými, nebo pravidelnými uživateli drogy. S vydělanými penězi nakládali po svém. Krom běžných životních potřeb je utráceli na hracích automatech nebo za návštěvy erotických podniků doslova všeho druhu. Část peněz ovšem neopomněli „otáčeli“ znovu a znovu ve svém businessu.

„Vyvařili" si čtyřicet milionů


Rodina se činila zhruba od června minulého roku. „Vařilo" se minimálně dvakrát týdně, a při těchto varech bylo vždy vyrobeno od půl do jednoho kilogramu drogy. To představuje výdělek až čtyřicet milionů korun.

Zdroj: Youtube

Během zásahu kriminalisté zajistili právě používanou varnu, padesát gramů již hotového pervitinu, půl kilogramu polotovaru této látky a finanční hotovost ve výši bezmála dvě stě tisíc korun.

Jiří Presl.
Do autobusu se už nevrátíme, říká šéf organizace Drop-in Jiří Presl

Všech devět zadržených je v tuto chvíli obviněno z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let, neboť jsou stíháni jako organizovaná skupina. A jelikož mají všichni obvinění trestní minulost drogového, majetkového, ale i násilného charakteru, jsou všichni stíháni vazebně.

Kriminalisté spolupracují i s dalšími jinými subjekty, jako je například odbor sociálně-právní ochrany dítěte. Obvinění totiž v bytech, kde vyráběli drogu, vychovávali i své nezletilé potomky útlého věku.

Andrej Babiš u voleb do Evropského parlamentu
Pražské sociální služby jsou dlouhodobě podfinancované, píše radní Babišovi