První případ se odehrál ještě před půlnocí v pražské Michli. Dvoje vykopnuté vstupní dveře obytného domu a pár rozbitých květináčů měl na svědomí třicetiletý muž. Opilý si pak ustlal na chodníku. Zanedlouho volali strážníci z Prahy 2 záchrannou službu k dvaadvacetiletému cizinci. Ten ležel s krvavými podlitinami v obličeji na chodníku v Korunní ulici krátce po půlnoci, kde měl být napaden. 

Z nálezu papouška se vyklubal holub nabarvený na modro.
Silvestrovský vtip? Strážníci vyjeli k nálezu papouška. Vyklubal se z něj holub

K dalšímu případu byli strážníci přivoláni z recepce hostelu na Starém Městě, kde měli problém s opilým mužem. Ten byl agresivní vůči ostatním hostům a ačkoliv zde nebyl ubytovaný, dožadoval se klíče ke svému pokoji. "Situace vygradovala a hlídka byla nucena proti čtyřiatřicetiletému muži, který se pokusil strážníky napadnout, použít donucovací prostředky včetně slzotvorného prostředku. Jeho chováním se bude zabývat správní orgán," uvedla mluvčí pražských strážníků Michaela Teplá.

Ukopával zrcátka

Další zásah si strážníci připsali na pražském Proseku.  Tam se čtyřiadvacetiletý mladík „bavil“ kopáním do zrcátek zaparkovaných automobilů. Na svědomí jich měl hned šest. 

Ilustrační foto
Oslavy Silvestra skončily. Policisté tak náročný rok už dlouho nepamatují

Zpacifikovat agresivního pacienta pomocí hmatů a chvatů museli strážníci ve Vinohradské nemocnici. Zraněný muž po ošetření tržné rány na hlavě odmítal opustit prostory nemocnice. Třiadvacetiletý cizinec si strhl obvazy a rána mu začala opět krvácet. Výrazně svým křikem rušil noční klid a pokusil se napadnout hlídku. Vzhledem k tomu, že u muže bylo následně naměřeno 3,2 promile alkoholu, lékař po jeho opětovném ošetření rozhodl o jeho hospitalizaci.

V rukou strážníků skončil i jednadvacetiletý mladík, který měl napadnout muže v jednom  baru v Pařížské ulici. Hlídka ho dostihla utíkajícího před svědky události. Muže měl v baru napadnout skleněnou lahví a údery pěstmi do hlavy. Zraněnému přivolali strážníci záchrannou službu, která ho převezla do nemocnice.

Ilustrační foto.
Rušná noc hasičů i záchranářů. V Praze měli desítky výjezdů