„Přijeli jste moc brzy,“ osopil se ve středu necelé tři hodiny po půlnoci na hlídku strážníků muž, který na magistrále v centru Prahy pobíhal mezi auty a snažil se pod některé z projíždějících vozidel skočit. A přidal i něco vulgarit. Příjezd městské policie, jejíž příslušnici mi zabránili v tom, aby nadále ohrožoval sebe i ostatní účastníky silničního provozu, mu totiž udělal čáru přes rozpočet. Na frekventované Wilsonově ulici (kde však byl v noci naštěstí minimální provoz) chtěl dotyčný spáchat sebevraždu.

Hádal se s neviditelnými muži

Strážníkům, které projíždějící řidiči přivolali prostřednictvím tísňové linky 156, pomatený muž vysvětlil, že se rozhodl skoncovat se životem, jelikož ho všude pronásledují neviditelní gangsteři – a on neví, jak se jim bránit. A už to prý vypadalo velice dobře, kdyby hlídka městské policie všechno nepokazila…

K muži, který se vzápětí s protivníky, o jejichž přítomnosti neměl nikdo kromě něj ani tušení, pustil do ostré hádky, přivolali strážníci záchrannou službu. Ta pacienta přepravila do psychiatrické léčebny. Vedle jejích specialistů budou okolnosti incidentu s „neviditelnými gangstery“ zkoumat také policisté.

Sebevrah na magistrále