S největší pravděpodobností již čtyřikrát, ale možná i vícekrát, vyrazil „nakupovat“ mladý muž, kterého od počátku června shání policie. Nestrčil si v obchodě nenápadně mobil do kapsy, ale rozhodl se pro sofistikovanější způsob krádeže. Pořídil si zboží na úvěr. A vše se zdálo být v pořádku.

Soudní síň. Ilustrační foto.
Matka, která dávala dceru pedofilovi, do vězení nejde. Soud uložil podmínku

Při sepisování smlouvy použil doklad totožnosti. Ale ne svůj. Zboží si převzal a zaplatil první splátku. Bohužel právě jen tu jednu. Další peníze už od něj nikdo neviděl. Vzhledem k tomu, že se muž soustředil na spotřební elektroniku v podobě mobilů a televizoru, škoda daleko přesáhla padesát tisíc korun.

Trestné činy se mu nahromadily


Mladík je ovšem podezřelý nejen ze spáchání úvěrového podvodu, ale také z neoprávněného nakládání s osobními údaji a poškození cizích práv. V případě dopadení a prokázání viny mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Zdroj: Policie ČR

Během prošetřování případu se podařilo zajistit záběry z bezpečnostních kamer na kterých je dobře vidět podezřelý přímo ve chvílích, kdy úvěry uzavírá. Policisté se nyní obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při jeho ztotožnění.

Městská policie.
Žebrák napadl strážníka: Jsem z jiné planety, přiletí posily a všechny zabijí