Na počátku byla běžná návštěva muže, který před půl třetí přišel do bazénu se dvěma dětmi, připomněla Jana Rösslerová z ředitelství pražské policie, která v pátek o případu informovala. „V prostoru šaten si uložil svoje věci včetně peněženky do spodní skříňky, kterou uzamkl a odešel. Po jeho odchodu se ale dvířka samovolně pootevřela," přiblížila Rösslerová záběry kamer. Ty sledují i dění v šatnách – byť by asi leckdo předpokládal opak.

Další desítky minut záznamu neukazují nic zvláštního. Až po necelé hodině dorazili muž a žena s dětmi. Muž si ve chvíli, kdy se ohýbal pro tašku, všiml pootevřené skříňky – a hned obhlédl, co je uvnitř. „Pak se oblékne – a když se vrací jeho partnerka, peněženku jí ukáže. Ta se nejprve rozhlíží, poté peněženku s platební kartou, dvěma stovkami dolarů a pár stokorunami vezme a odchází ke kabinkám," popsala Rösslerové děj zaznamenaný obrazem.

Špatný příklad pro děti

„Je vskutku zarážející, že dvojice se takového skutku dopustila i přesto, že společně s ní byly na návštěvě bazénu i děti – a krádež tak mohly vidět. To by pak pro ně bohužel nebyli dospělí tím nejlepším příkladem," poznamenala policistka.

Zdroj: Policie ČR

Protože pátrání zatím nevedlo k výsledku, v pátek policie kamerové záběry zveřejnila a obrátila se na veřejnost s žádostí o pomoc. Jakékoli informace k hledané dvojici v odhadovaném věku mezi 30 a 40 lety – ženě střední postavy s delšími tmavými vlasy a silnějšímu muži, který má hnědé vlasy s kouty – jsou vítány na bezplatné lince 158 nebo na kterékoli policejní služebně.

V případě dopadení podezřelých a prokázání viny před soudem mohou podle Rösslerové za krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku být hře až dva roky pobytu ve vězení.