K téhle události totiž došlo 24 hodin poté, co středočeští kriminalisté prováděli rekonstrukci jiné honičky vzešlé z Brandýsa, která si na počátku května vyžádala život 36leté policistky.

Tu 22letý muž z Brandýsa, mladík s několika zákazy řízení a s pozitivním testem na drogy, smetl a smrtelně zranil u Kostelce nad Labem na Mělnicku, kam dorazil při ujíždění před hlídkou brandýských policistů.

Známá firma

Opět pátek, opět večer - a opět honička v okolí Brandýsa. Jen závěr naštěstí 25. července nebyl tragický. Nicméně až mrazí z toho, že se stíhací jízda odehrála v okolí obce Polerady, tedy od Brandýsa ve směru na - ano, přesně tak: směrem na Kostelec nad Labem.

A podle všeho seděl za volantem známý zmiňovaného 22letého mladíka čekajícího nyní ve vazbě na soud. Rovněž „neřidič" se zákazem řízení, a také člověk, se kterým místní policisté od květnové tragédie už několikrát měli co do činění!

Před policisty tentokrát za padajícího soumraku ujížděl vůz Audi A8. Policejní hlídka ho chtěla v Poleradech podrobit kontrole, muž za volantem ale na signál k zastavení nereagoval. Tedy - reagoval; ale přesně opačným způsobem. Plynový pedál sešlápl až k podlaze.

Pronásledovatelům s blikajícími majáky na střeše služebního vozu nakonec řidič neujel - ale utekl po svých poté, co nezvládl řízení na přehledném a rovném úseku silnice. Obrátil svůj vůz koly vzhůru do pole, podařilo se mu ale uprchnout.

To by naznačovalo, že neutrpěl vážnější zranění. S odklizením auta pak pomohli hasiči ze Staré Boleslavi, kteří vůz otočili na kola a postarali se o úklid vyteklých kapalin.

Pátrání po starém známém

Zatímco šofér zmizel, na místě se podařilo zadržet spolujezdce. Ten vyvázl bez úhony. Pohnutky vedoucí šoféra k tomu, že se hlídce snažil ujet, ale neosvětlil. A řidiče se během víkendu vyslechnout nepodařilo. Zmizel v poli s kukuřicí a navzdory nasazení služebního psa se ho nepovedlo vystopovat. Policisté nicméně pátrají po zcela konkrétní osobě.

Jsou přesvědčeni, že v muži soukajícím se z překoceného auta a utíkajícím pryč poznali „starého známého", se kterým měli už v minulosti co do činění.