Nejprve hlídka natrefila na jeho auto, strážníkům známé stejně dobře jako jeho řidič. U Veronského náměstí stálo v rozporu s předpisy zaparkované u zadní nákladové rampy nákupního střediska. Už to byl důvod k tomu rozhlížet se obezřetněji…

Při další obchůzce si strážníci všimli, jak majitel vozu vychází u nedalekého baru. A jeho krok dával tušit, že jeho mysl není zrovna svěží. O pár minut později pak hlídka viděla, jak dotyčný nasedá do auta a vyjíždí směrem k Milánské ulici.

Na slovní výzvu k zastavení, doprovázenou vztyčenou paží, ale řidič nereagoval. Ještě zrychlil, přičemž se rozjel přímo proti strážníkovi! Ten taktak stačil na poslední chvíli uskočit.

Viník neutekl daleko

Tohle vše se odehrálo před očima přijíždějící autohlídky městské policie, která se pustila zajíždějícím autem. Ani na její signály k zastavení, světelné a zvukové, ale řidič nereagoval. Po Milánské dojel až do ulice Nad Přehradou, kde vyskočil z auta a začal utíkat. Neprchal ale daleko; zakrátko ho jeden ze strážníků dostihl.

Ano, měl jsem pervitin, potvrdil řidič, že za volant usedl pod vlivem drog. Těžko ostatně mohl tvrdit, že s omamnými látkami jako léčený narkoman už nekamarádí, když se u něj našel prázdný pytlíček se stopami bílého prášku a použitá injekční stříkačka. Přivolaná policejní hlídka pak slova podezřelého jen potvrdila: provedla drogový test, který vyšel pozitivně na metamfetamin.

Ze svého počínání se muž bude zpovídat před soudem.