Pražští policisté dopadli pachatele, kteří v Praze Vokovicích vykradli byt.„Když policisté během dvou minut dorazili na místo, viděli, jak z domu utíkají dva podezřelí muži. Během pár metrů je dostihli a zadrželi," konstatoval Daněk. Dopadení muži ve věku 41 a 46 let se ani nesnažili zapírat; rovnou kápli božskou: vloupali se do bytu, jehož dveře vypáčili pomocí šroubováků. Odnesli si zlaté prstýnky a manžetové knoflíčky.

„Při výslechu uvedli, že na myšlenku provést vloupání přišli den před tím, kdy společně vzpomínali na svou bohatou trestní minulost. Při tom se začali navzájem hecovat, že ještě nejsou tak staří a mají na to, aby ještě nějaký byt vykradli," připomněl Daněk neobvyklou souvislost. Potvrdil, že v obou případech opravdu jde o zkušené „bytaře". Starší z mužů má už devět záznamů v rejstříku trestů, mladší dokonce 16.

Nyní jim zřejmě přibude další škraloup. Oba podezřelí vyslechli obvinění z krádeže a porušování domovní svobody – a v případě odsouzení jim hrozí až tříletý pobyt v chládku.