Bylo krátce před sedmou večer, když se v prodejně objevil mladík v úloze zákazníka. Ano, roli nakupujícího jen hrál, nepochybují policisté: jeho úkolem bylo odpoutat pozornost prodavačky. Záběry bezpečnostních kamer totiž ukazují, že po chvíli se objevil další mladík s kšiltovkou na hlavě.

Čtěte také: Srpnovou vraždu ženy ve vysočanském bytě projedná soud

Mladíci patřili k sobě

„Ten si to okamžitě namíří k prodejnímu pultu, na kterém je pokladna pro dobrovolné příspěvky na pejsky. Z plastové kostky sundává vystavené zboží, bere ji do podpaží – a z prodejny po necelých třiceti vteřinách odchází," přiblížil Hulan, co policisté vědí. Jedním dechem připomněl, že v případě odsouzení by za tenhle skutek mohl být ve hře až dvouletý test.

Čtěte také: Krimi mix: Sprejrery chytili ve chvíli, když fotili u svého díla

Tím, že oba mladíci k sobě patřili, si jsou policisté jisti. Naprosto. Zjistili totiž, že před krádeží dotyční postávali opodál společně. „V jednu chvíli dokonce přišli až k výloze prodejny, přes kterou obhlíželi situaci uvnitř. Po několika minutách šli do akce," uvedl Hulan.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Kdo je na záběrech zachycen, zatím zůstává hádankou. Kamerové záznamy proto policie zveřejnila a obrací se na veřejnost s žádostí o pomoc. Jakékoli postřehy k hledaným mladíkům přivítá na lince 158.