Obžalovaná porodila tajně a bez asistence v noci ze 4. na 5. března 2018 v bytě v Drimlově ulici, kde ji v danou noc nechala přespat její známá. V té době přebývaly v dalších pokojích bytu dvě jiné podnájemnice, které o těhotenství ani porodu nevěděly. Žena totiž svůj stav před okolím tajila. U pražského městského soudu to zdůvodnila obavami z toho, že by ji lidé přemlouvali, aby si dítě ponechala, což neměla v úmyslu.

Policie vyšetřovala smrt novorozence ve Stodůlkách
Ve Stodůlkách našli mrtvé novorozeně. Policie obvinila zadrženou ženu z vraždy

Podle dnešního rozsudku žena zdravého novorozeného chlapce buď přímo udusila, nebo ho záměrně nechala ležet bez pomoci na studeném místě, kde se udusil z podchlazení. Tělíčko vložila do igelitové tašky, kterou ráno zanechala na skříňce hydrantu v suterénu domu. Poté po sobě v bytě uklidila a odešla pryč. Za vraždu dítěte jí soud mohl uložit 15 až 20 let vězení.

Dítě bylo zdravé

Čtyřiatřicetiletá žena v době těhotenství nikdy nevyhledala lékaře, ani nepodnikla žádné kroky k tomu, aby o dítě po jeho narození buď pečovala sama, nebo ho předala k adopci či anonymně umístila do babyboxu nebo nemocnice. U soudu uvedla, že chlapec po narození nekřičel ani se nehýbal. To však vyvrátili znalci, podle nichž bylo dítě zcela zdravé a několik desítek minut po porodu ještě žilo.

Obžalovaná, která má základní vzdělání, přivedla dříve na svět dvě jiné děti. O staršího syna se stará jeho otec, dceru dala hned po porodu k adopci. Tvrdí, že stejně chtěla naložit i s posledním dítětem, ale že to nestihla. V minulosti byla jednou trestaná, a to za neoprávněné držení platební karty. Vydělávala si brigádami, především v rychlém občerstvení. V současné době je ve vazbě.

BabyBox.
Do babyboxu v Hloubětíně odložili několik dní starého chlapce. Jmenuje se Viktor