Chlapík tehdy přišel na pobočku, přistoupil k okénku a přes přepážku přehodil batoh. "Následně vytáhl zbraň, kterou měl v pouzdře a pouzdro rozepnul s tím, že chce peníze. Ty mu obsluha ve strachu o život vydala a muž z pobočky odešel. Ze sázkové kanceláře si podezřelý odnesl několik tisíc korun," uvedl tiskový mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Zdroj: Policie ČR

"Vzhledem k tomu, že muž provedl přepadení se zbraní a hrozila možnost, že je ozbrojen, jeho zadržení proběhlo za použití donucovacích prostředků," doplnil.

Třicetiletý lump pak skončil na služebně kriminalistů, kde se k přepadení doznal a vydal jak zbraň, tak i oblečení, ve kterém loupil. Bylo mu sděleno obvinění z trestného činu loupež, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Loupežné přepadení sázkové kanceláře.
Přepadení sázkové kanceláře. Je to číšník nebo kuchař z okolí?

"Stíhaného pak kriminalisté odvezli do vězení, jelikož byl na něj vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody v délce trvání 102 měsíců. Konkrétně byl odsouzen za šest přepadení sázkových kancelářích s nožem v Severních Čechách," informoval Daněk.

Na začátku případu se policisté domnívali, by lupič mohl v okolí náměstí Jiřího z Poděbrad bydlet nebo pracovat v některé z restaurací. "Tato skutečnost se potvrdila, muž byl zhruba před rokem v jedné z okolních restaurací zaměstnán jako číšník," potvrdil Daněk Pražskému deníku a poděkoval všem, kteří věnovali pátrací relaci pozornost a přispěli tím k objasnění případu. 

Soud s pěti zadrženými nizozemskými výtržníky, kteří napadli číšníka v centru Prahy.
Případ brutálně zbitého číšníka má mordparta. Nizozemcům hrozí pět a více let