O peněženku obsahující i doklady a karty přišel její majitel 12. března vpodvečer v autobuse městské hromadné dopravy, připomněl ve středu Jan Rybanský z ředitelství pražské policie. „To, že mu chybí, zjistil až v momentě, kdy z autobusu vystoupil na zastávce Bohdalecká," poznamenal.

Policie ČR. Ilustrační foto.
Policie viní inspektory kontrolního zemědělského ústavu z korupce

Policie zveřejnila záběry 

Desítky tisíc korun pak pomocí jeho karet vybral podezřelý. Neměl s tím problém – u karet byl totiž přiložen i PIN kód. „Zdali je muž i pachatelem krádeže peněženky, je předmětem šetření," uvedl Rybanský.

Na to, kde a jak ke kartám přišel, by se ho detektivové rádi zeptali. A chtěli by slyšet odpovědi i na spoustu dalších otázek. Ty však zatím nemají komu položit. Ve středu proto zveřejnili záběry pořízené kamerami v bankomatech a obracejí se na veřejnost s žádostí o pomoc. „Pokud muže poznáváte, kontaktujte linku 158," vyzval veřejnost Rybanský.

Auto skončilo v kašně.
KRIMI MIX: Lovit auto z fontány museli hasiči pomocí jeřábu

Má ovšem ještě další výzvu. Nebo spíš varování. Opět se potvrdilo, jaké riziko může přinášet nošení PIN kódu u platebních karet, pro něž tato čísla představují klíč otevírající přístup k účtu. Nedělejte to, upozorňuje Rybanský občany.

Neoprávněný výběr z bankomatu. Zdroj: Policie ČR