"Hledaný poprvé prodejnu navštívil přibližně v polovině listopadu loňského roku. Tehdy ho bezpečnostní kamery zachytily přímo při činu, tedy ve chvíli, kdy si bez placení přisvojil sportovní bundu v hodnotě téměř patnáct tisíc korun. Tu uschoval do příručního zavazadla a z prodejny odešel neznámo kam," informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Zdroj: Policie ČR

Napodruhé už nenechavec tolik štěstí neměl. Personál prodejny si totiž jeho obličej dobře zapamatoval, s čímž muž zjevně nepočítal. V této blažené nevědomosti tak přišel do prodejny opětovně dva dny před koncem loňského roku se stejným záměrem.

Žena zaplatila kradenou kartou
Z kanceláře zmizela kabelka, ukradenou kartou za chvíli někdo platil

"A i tentokrát se pokusil krást. Nicméně pozorný personál si na drzouna došlápl a ten ve strachu ze zadržení utekl z prodejny tak rychle, že na místě zanechal své příruční zavazadlo. Jeho obsah navíc vypovídá o tom, že se hledaný popsaného jednání dopustil v celé řadě dalších případů v jiných různých prodejnách. Obsahem tašky totiž byly bezmála dvě desítky bezpečnostních čipů, kterými se zabezpečují především oděvy před odcizením," doplnil mluvčí.

Zdroj: Policie ČR

"I přes veškerou vynaloženou snahu se policistům místního oddělení Radotín dotyčného zatím vypátrat nepodařilo. Proto se nyní obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu nebo pobytu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158. Stejnou cestou se mohou přihlásit i ti, které hledaný muž také okradl," požádal o pomoc Hulan.