Na podvodu se kromě Salačové podílela i "věštkyně" Štěpánka Kunstová, na kterou právnička podle žalobců seniorův majetek převáděla. Soud jí za to v prosinci uložil šest let vězení.

Právnička prý zfalšovala závěť 

Salačová podle obžaloby na začátku roku 2010 zjistila, že senior, který trpěl Alzheimerovou chorobou, vlastní hodnotný majetek. Navštívila ho prý v sanatoriu, kde ho nechala podepsat prázdné papíry. Ty pak využila ke zfalšování kupních smluv, pomocí kterých majetek na Kunstovou převedla.

Poté, co muž zemřel, zfalšovala prý právnička i závěť, aby mohla na Kunstovou převést zbytek seniorova majetku. Nepravý dokument ale napadli další lidé, kteří věděli, že by měli dědit. Salačová navíc podle spisu spolu s Kunstovou vydírala ženu, na kterou senior ještě před svou smrtí přepsal jeden ze svých bytů. Celková hodnota majetku, který Salačová převedla nebo se chystala převést, dosáhla skoro 30 milionů korun.

Podvod se podařilo odhalit díky odposlechům 

Advokátka se hájila tím, že s ní Kunstová manipulovala. Poukazovala i na to, že všechny peníze i majetek skončily právě u její známé. Soud ale v únoru rozhodl, že organizátorkou trestné činnosti byla Salačová.

Podvod se policistům podařilo odhalit zejména díky odposlechům. K usvědčení Salačové a Kunstové přispělo také to, že se jejich další spolupachatelé Martin Goga a Marek Pavko přiznali. Muži podepisovali jako svědci falešnou závěť. V prosinci je soud potrestal tříletou podmínkou. Advokát Jan Slunéčko, který dokument ověřoval, podle soudu trestný čin nespáchal. Soudce ale na jeho případ upozornil Českou advokátní komoru.

Čtěte také: Spáč v tramvaji vytáhl kradené doklady