„Přítomni v oblasti Bubenče budou také psovodi a policisté na koních. Nápomocen při monitoringu celkové situace bude taktéž policejní vrtulník,“ podotkl ve čtvrtek policista Tomáš Hulan.

Na to, že na návštěvníky budou přísní, upozorňují také pořadatelé – a předem připomínají přísný zákaz používání pyrotechniky před utkáním, v průběhu zápasu i po něm. Ve spolupráci s policisty také pořadatelé oznámili, že pro příznivce hostujícího celku je stadionu připraven sektor se třemi stovkami míst. Každý další fanoušek nad tento limit nebude puštěn dovnitř.

To, že někteří z ostravských fandů nemají dobrou pověst, by si podle policie měli uvědomit i lidé žijící v okolí stadionu. „Je nutné upozornit místní obyvatele na tu skutečnost, že se fanoušci Baníku budou kolem šestnácté hodiny na stadion přesouvat z nádraží Bubeneč pěšky, samozřejmě pod dohledem policistů. Trasa povede ulicemi Terronská, Zelená a Na Šťáhlavce,“ varoval Hulan. „Necháme na posouzení každého z místních obyvatel, zda v tomto období přeparkují svá vozidla do jiných ulic,“ nenechává nikoho na pochybách, co přesně má policie na mysli.