Nejdramatičtějším zásahem se stala právě silniční honička – na jejímž konci bylo zjištění, že 30letý šofér usedl za volant navzdory dvěma zákazům řízení a pod vlivem drog. Test mu vyšel pozitivně na marihuanu a pervitin.

Upozornil na sebe světly

Nejprve ovšem v Nádražní ulici upoutal pozornost hlídky tím, že jeho opel neměl rozsvícená světla – což čtvrt hodiny po půlnoci podle Hulanových slov představuje „velice zásadní řidičovo pochybení".

Čtěte také: Kde v kraji není bezpečno? To ukáže internet

Když posádka hlídkového vozu několikrát zablikala dálkovými světly, dotyčný zareagoval zcela nečekaně: začal ujíždět. Jednosměrka nejednosměrka, červená nečervená. Uprchlík dokonce odřel boky dvou aut a urazil jim zpětná zrcátka.

Zdroj: Policie ČR

Hnal se až do Zborovské ulice, kde jeho jízdu ukončila další nehoda: čelní náraz do Škody Superb. „Pronásledovaný řidič se ještě snažil utéct, což ale nedokázal. Vymstilo se mu, že během jízdy nebyl připoután. Při střetu tak narazil hrudníkem do volantu a hlavou do čelního skla, čímž byl natolik otřesen, že od poškozeného auta ušel pouhých pět metrů a zůstal ležet na chodníku," přiblížil Hulan dramatické momenty. S dodatkem, že do zaječích chtěla vzít i spolujezdkyně z prchajícího auta. Marně. Nejprve ji chytil řidič nabouraného superbu, následně ji zpacifikovali policisté.

Polapili neřidiče

U místa této srážky pak policisté odhalili ještě řidičku, která nadýchala přes půl promile. Policisté se o ni začali zajímat kvůli tomu, že nerespektovala uzávěru s odklonem dopravy – a pokračovala rovně k místu nehody.

Čtěte také: Psům v útulku kdosi odnesl čtyřicet tisíc

Svým chováním na sebe upozornil také 25letý muž za volantem Škody Rapid, kterého hlídka nepřehlédla v rámci denní služby. Na Radlické řídil poněkud ležérně: sesunutý do sedačky, na volantu jen s jednou rukou – a s kšiltovkou na hlavě.

Zdroj: Policie ČR

Nečekaná ovšem byla jeho reakce, sotva v protisměru zmerčil auto v policejních barvách: narovnal se – a když si stihl sundat čepici, přidal na volant i druhou ruku. Policisty to ponouklo, aby se na něj podívali blíž – a ejhle: mladému muži nedávno vypršel zákaz řízení – a on si ještě nenašel čas na to, aby dal věci papírově do pořádku. Z pohledu paragrafů tudíž zůstal neřidičem.

Nadýchal a ještě chtěl podplácet

Šestadvacetiletý Ukrajinec, kterého za volantem octavie dopadla hlídka při kontrole v noci na středu na výjezdu z centra po Strakonické, zase nadýchal přes 1,5 promile. I on na sebe upozornil sám, a to nejistou jízdou. Ze šlamastyky se pak snažil vybruslit tím, že policistům nabídl 20tisícový úplatek. Právě tolik hodlal zaplatit za to, že policisté přivřou oči a jeho kauzu dále řešit nebudou.

Zadělal si tím ovšem na daleko větší problém, upozornil Hulan. „Nejprve byl totiž kontrolovaný podezřelý „pouze" z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který by mu hrozilo maximálně roční vězení. Avšak s ohledem na nabídnuté finance se z něj rázem stala osoba podezřelá z trestného činu podplácení, kterého se navíc dopustil vůči úřední osobě," upozornil policista. A podplácení – to už je, panečku, jiná liga. V případě odsouzení může být ve hře až šestiletý trest.