Napadení se stalo 13. dubna kolem 0.45. „Zatím neznámý pachatel vystoupil z autobusu linky číslo 136 ve směru na Petrovice a zcela bezdůvodně napadl pětapadesátiletého lékaře, který se vracel z práce a chtěl do autobusu nastoupit," sdělil Daněk.

Muž napadl lékaře 

Mladý útočník vykřikoval, že se lékař dívá na jeho dívku, která také vystupovala z autobusu. Poté staršího muže napadl. „Strhl ho na zem, a pak ho začal bít pěstmi i kopy do obličeje a celého těla," popsal mluvčí napadení. Lékaři způsobil celou řadu zranění, mimo jiné mnohočetné zlomeniny kostí v obličeji či vykloubení ramene, která si vyžádala několikaměsíční léčení i dvě operace v celkové narkóze.

„Celému napadení přihlížela žena, která s útočníkem přijela autobusem, a pravděpodobně se jednalo o jeho přítelkyni. Napadení také viděli dva muži, kteří čekali na zastávce, ale poškozenému nijak nepomohli ani nezavolali na tísňovou linku," doplnil Daněk.

Policie prosí o pomoc svědky 

Pachatele se zatím nepodařilo dopadnout, a policisté proto prosí o pomoc veřejnost. Zveřejnili i možnou podobu útočníka. „Jestliže byl někdo svědkem tohoto útoku nebo pozná muže na identikitu, ať se obrátí na linku 158," sdělil mluvčí.

Podezřelý je ve věku 20 až 25 let, 185 centimetrů vysoké sportovní postavy. Měl světlé krátké rovné a nagelované vlasy s výraznými čelními kouty. Na sobě měl mikinu, džíny a boty, vše v pískové barvě. Hovořil plynně česky, podle policie afektovaně se známkami agresivity. Žena, která s útočníkem vystoupila, byla vysoká asi 175 centimetrů, ve věku okolo 20 let a měla světlé vlasy, dlouhé až pod prsa. Oblečena byla do modrého svetříku a tmavých džínů.

Identikit muže, který napadl lékaře. Zdroj: Policie ČR

Čtěte také: Útočníka zastavila žena se sprejem