Od začátku letních prázdnin se kriminalisté z Palmovky zabývali požárem vozidla u rodinného domu v Klánovicích. Díky kamerovým záznamům zjistili, že požár byl založen úmyslně a podezřelý přijel na místo činu vozidlem atypické barvy.

„Kriminalisté disponovali pouze jedním kamerovým záznamem, na kterém byl zachycen průjezd vozidla a nezbývalo jim nic jiného než prověřit všechna vozidla tohoto typu a barvy v celé republice, kterých jsou dva tisíce. Operativním šetřením zjistili majitele auta a zároveň podezřelého a v pondělí 7. listopadu si pro něj kolegové přišli do jeho místa bydliště v momentě, kdy šel zrovna venčit svého psa,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřšťová.

Zadržení kradeného vozidla na náměstí Míru v Praze.
Video: Ukradl auto a půjčil ho svým známým, následně všichni skončili v poutech

Policie muže omezila na osobní svobodě a převezla ho na policejní stanici. Muž se při výslechu kriminalistům přiznal a sdělil jim, že vozidlo zapálil kvůli sporům, které měl v minulosti s jeho majitelem.

„Kriminalisté k případu zažádali o znalecké posudky z oboru požární ochrany a ekonomiky, kdy znaleckým zkoumáním zjistili, že požár vozidla se mohl rozšířit na vedlejší nemovitost a způsobit tím škodu za více než 18 milionů korun. Vzhledem k těmto skutečnostem policejní komisař muže obvinil ze spáchání trestného činu obecného ohrožení, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ dodala policejní mluvčí Violeta Siřšťová.