Lupiči vtrhli na čerpací stanici ve tři hodiny ráno dva dny před Štědrým dnem. Jeden z nich držel v ruce krátkou střelnou zbraň a požadoval po zaměstnankyni kartony cigaret a peníze se slovy „Dej mi peníze, nebo bude zle.“ Žena se strachem o svůj život lupičům vyhověla. To jim však nestačilo. 

„Při odchodu podezřelý namířil zbraň na sedícího zákazníka a mlčky, jakoby nic, si vzal jeho mobil ze stolu. Pak se dali na útěk. Po cestě však poztráceli drobné mince i papírové bankovky,“ sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Filmové rekvizity - falešné bankovky použity při činu.
Bankovky sloužící jen pro filmové účely. Za elektroniku platil rekvizitami

Tyto důležité stopy kriminalisty s psovodem dovedly až na místo, kde nalezli mobilní telefon a helmu, kterou měl jeden z lupičů při přepadení na sobě.

Muže se podařilo zadržet až tento týden na dvou různých místech v České republice.  

Nůž. Ilustrační foto
Maskovaný muž s nožem. Opilec propichoval pneumatiky u auta, skončil na záchytce

„Kriminalisté nechtěli jejich zadržení podcenit, a proto využili k zákroku zásahovou jednotku. Při následné domovní prohlídce byla nalezena i krátká střelná zbraň, kterou byla loupež spáchána," dodal policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Případ je nyní prověřován pro podezření z trestného řinu loupež, za což mužům v případě odsouzení hrozí až deset let ve vězení.