Od té doby do loňského října, kdy byl zaznamenaný prozatím poslední čin, mu přičítají sedm skutků spáchaných na území metropole. Nevylučují však, že tento součet zdaleka nemusí být úplný. Je totiž možné, že osvědčenou taktiku dotyčný využil i na dalších místech republiky.

O tom, že hledaným zlodějem byl ve všech sedmi případech stejný muž, vypovídají záběry kamer, které podezřelého zachytily. Z jejich záznamů je také patrné, že využíval chvil, kdy se zdravotnický personál staral o pacienty, připomněla ve středu Iveta Martínková z ředitelství pražské policie.

„Během této doby pak odcizil všechny hodnotné osobní věci zdravotníků," konstatovala. „V jednom případě ho dokonce sestřičky přistihly právě v okamžiku, kdy i s jejich věcmi vycházel ze sesterny. Než se však stihly vzpamatovat, podezřelý z nemocnice utekl," doplnila Martínková.

Muži hledanému pro krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku se dosud daří unikat dopadení; opravdu dlouhodobě. Detektivové ale věří, že právě nyní se to změní. Zveřejnili totiž kamerové záběry zachycující podobu podezřelého a obrátili se na veřejnost s žádostí o pomoc. Jakékoli informace k případu lze policii předat prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158.