Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR
Ilustrační foto
KRIMI MIX: Křičící muž dostal pouta, protože chtěl zmlátit a zkopat strážníky

Cizinka dala partnerovi kopačky, ten napadl jejího bratra  Neobvyklé souvislosti partnerského rozchodu řeší policisté z Prahy-venkov: Východ. Kauzu kvalifikovali jako nebezpečné vyhrožování, což je skutek, za který by v případě prokázání viny mohl soud vyměřit až tříletý trest. Žena, kvůli níž se vše seběhlo, však v případu nefiguruje. Aktéry se stala dvojice cizinců: její bratr a neúspěšný nápadník.
Když žena vztah ukončila, odehrály se dramatické scény, které se neobešly bez půlnoční asistence policistů. Jejich hlídka byla volána k napadení jen kousek od služebny v Brandýse nad Labem – do ulice Karla Tájka.
„Po příjezdu policisté zadrželi 25letého cizince, který po slovní hádce a fyzickém napadení 35letého muže vzal do ruky nůž, s nímž poškozenému vyhrožoval,“ konstatovala policistka Eva Hašlová. „Útočník několik měsíců pobýval v téže domácnosti, neboť se jednalo o bývalého přítele sestry poškozeného muže,“ vysvětlila souvislosti.
Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Nepotrvá tedy dlouho, než bude jasné, jak na věc pohlíží soud.

Řidič se pokoušel ujet policejní hlídce.
KRIMI MIX: Kradené auto při honičce rozbil osmnáctkrát trestaný muž

V křižovatce bourala tři auta. Příčina? Dvě promileStále aktuální zůstává pro policisty dopravní nehoda, k níž v obci Líbeznice na Praze-východ došlo již 21. července. Pětatřicetiletá žena za volantem Škody Octavia bourala v Mělnické ulici krátce po půl páté odpoledne, když před křižovatkou nedobrzdila za vozem značky Volkswagen Touran. „Náraz způsobil poškození dalšího vozidla značky Hyundai, které stálo před křižovatkou z důvodu upřednostnění protijedoucího vozidla odbočujícího vlevo,“ uvedla na počátku víkendu policistka Eva Hašlová.
Konstatovala, že výsledek dechové zkoušky nebyl pro 35letou ženu příznivý. Při opakovaném měření se na displeji objevila hodnota přesahující dvě promile. „Řidička je podezřelá z ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento přečin jí hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ připomněla Hašlová.

Nehoda s tragickým následkem blokovala cestu na Prahu  Následky velmi vážné nehody s tragickým následkem poznamenaly v neděli odpoledne i vpodvečer návrat řady Pražanů z víkendu. K havárii došlo na pomezí Benešovska a Prahy-východ na frekventované spojnici Benešova s dálnicí D1. Na silnici I/3 u Čerčan osobní auto před čtvrtou hodinou narazilo do stromu. 
Spolujezdci už záchranáři bohužel nemohli pomoci; nepřežil také převážený pes. Řidičku a zraněné dítě transportovali záchranáři do nemocnic v Praze; pro malého pacienta dokonce přiletěl vrtulník. Okolnosti nehody zůstávají předmětem policejního šetření.