Osoba s krví na rukou měla podle detektivů krev doslova všude - a postavy se zakrvácením oblečením si svědci museli všimnout. Proto se policie ještě uprostřed noci ještě uprostřed noci obrátila na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po pachateli. Kriminalisté přitom nemají nejmenší pochybnosti, že zde došlo k vraždě. Motiv násilného činu ani jméno pachatele zatím nejsou známy.

Člověk špinavý od krve

Vrah (anebo vražedkyně) nicméně musel být k nepřehlédnutí. Skutečně masivního znečištění oděvu krví si kolemjdoucí museli všimnout, soudí Jana Rösslerová z ředitelství pražské policie. A tahle vzpomínka na setkání s podivnou figurou ještě nevybledla - možná to totiž bylo teprve před několika hodinami. „Podezřelá osoba s největší pravděpodobností opustila místo činu mezi pondělním a úterním odpolednem," konstatovala Rösslerová.

Setkání v tramvaji?

Kriminalisté podle jejích slov přivítají jakoukoli informaci o pohybu dotyčného, který z bytu, kde došlo k vraždě, odešel neznámým směrem. „Kriminalisté nevylučují, že by k rychlému opuštění místa činu využil například i prostředků městské hromadné dopravy; v blízkosti události se totiž nachází tramvajová zastávka Výtoň nebo Albertov," konstatovala Rösslerová.

Tohle jsou ale zatím jen spekulace. Předpoklady, k nimž jakékoli konkrétní poznatky zatím chybí. Právě postřehy veřejnosti, které jsou vítány na lince 158 nebo na kterékoli policejní služebně, by to ale mohly změnit.

Na místo vraždy byli policisté přivolání v úterý v devět hodin večer. Od počátku se případu věnují detektivové z oddělení těch nejzávažnějších násilných trestných činů. Již z kraje vyšetřování totiž bylo nabíledni, že tohle je případ pro mordpartu - byť bližší informace přinesou až výsledky soudní pitvy. Ty policisté neměli k dispozici ještě odpoledne.

Skoupí na slovo by ale byli i v případě, že by již znali více podrobností. Naznačují to alespoň slova Rösslerové, podle níž policie nyní kauzu nebude blíže komentovat. „Jakékoliv informace prozatím nebudeme zveřejňovat s ohledem na čerstvost případu, s ohledem na rodinu - a samozřejmě i z taktických důvodů," konstatovala policistka.