Školačku podle všeho doprovází její vrstevník, kterého postrádají doma kousek za Prahou. „Dívka odešla společně se svým o rok starším přítelem, po kterém kriminalisté taktéž pátrají," uvedla Martínková s dodatkem, že dvojice by se společně mohla pohybovat v podstatě po celém území České republiky.

Nezletilci bez dohledu ovšem nemusí budit obzvláštní pozornost – podle údajů v pátrací databázi mohou zdánlivě připomínat pár ve věku 15 a 17 let.

Hledaná dívka.Protože se policejním detektivům nepodařilo standardními postupy získat žádné informace, které by k vypátrání pohřešovaných mohly přispět, obracejí se na veřejnost s žádostí o pomoc. „Jakékoli informace přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158," zmínila Martínková nejobvyklejší kontakt na Policii ČR.

Mija K. je štíhlá, měří 165 centimetrů. Má oválný obličej, hnědé oči a hnědé vlasy. Nápadná jsou její rovnátka, na kterých má nalepené gumičky černé barvy. Z domova odcházela v černé kožené bundě s kovovými cvoky na ramenou; dále měla na době fialové úzké kalhoty a šedé triko; na nohou měla barevné tenisky.

Hledaný chlapec.Petr Š. je rovněž hubený, měří 170 centimetrů. Jeho popis připomíná hnědé oči a hnědé vlasy česané na patku. V době odchodu z domova měl na sobě černé džíny, černé triko s potiskem ve tvaru obdélníku a delší bundu hnědé barvy. Na nohou měl šedé boty a na zádech nesl černo-šedý batoh.