Jméno loupežníka oděného v úboru, v jakém se v pohádkách často zjevuje čert, sice detektivové zatím neznají – vědí ale, že dotyčný nevtrhl do banky zčistajasna a bez přípravy. Eva Kropáčová z ředitelství pražské policie ve čtvrtek připomněla, že hodinu před přepadením dotyčný přišel na pobočku a snažil se obhlédnout, jak to uvnitř vypadá. „Aby působil nenápadně, prošel rovnou k elektronické tabuli, jako že se zajímá o výměnu peněz a stávající kurzy. Přibližně po hodině opětovně přišel na pobočku a pokladní za přepážkou předložil papír a balíček omotaný provázkem," konstatovala policistka.

Muž s mysliveckým kloboukem a v ne zrovna bezvadně padnoucím obleku se totiž v bance neobjevil s flintou, ba ani s pistolí. Když se dožadoval peněz, hrozil bombou. A byl úspěšný. Odnesl si několik desítek tisíc korun. Z banky sice bez problémů odešel – zanechal ale po sobě několik stop, které kriminalisté předali specialistům k dalšímu zkoumání.

Případ ale předložili i k posouzení veřejnosti. Zveřejnili totiž kamerové záběry zachycující pachatele – a žádají občany o pomoc. Uvítají, kdyby každý, kdo lupiče poznává, zavolal na linku 158 a poskytl svědectví, které by mohlo přispět k dopadení pachatele.

Pražští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v úterý 2. července přepadl banku na Praze 2 v ulici Lazarská.

Pražští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v úterý 2. července přepadl banku na Praze 2 v ulici Lazarská.