Po návratu pobyla ve výchovném zařízení sotva dva týdny. Také tentokrát se podle slov policisty Tomáše Hulana zachovala stejně: procházku mimo areál výchovného zařízení využila k útěku. To bylo již v pátek 19. září.

„Jak se následně ukázalo, dívky se po útěku rozdělily. Kamarádka si to namířila domů, odkud jí její matka přivezla zpět. Patnáctiletou dívku se ale do této chvíle vypátrat nepodařilo," konstatoval Hulan.Policie pátrá po 15leté školačce

Kriminalisté mají indicie, že by se hledaná Anna Š. mohla zdržovat na území metropole ve společnosti osob označovaných jako kriminálně závadové, případně ve společnosti bezdomovců.

Může pomoct veřejnost

Pátrají nicméně i na Trutnovsku, zejména ve vztahu k obci Čermná. K té má totiž vazby 43letý muž, nedávno propuštěný k vězení, který údajně má na školačku velmi špatný vliv. Policejní detektivové věří, že s nalezením dívky by mohly pomoci postřehy občanů.

„Prosíme širokou veřejnost o všímavost - a zároveň o pomoc při pátrání. Jakékoliv informace k místu pobytu, nebo pohybu pohřešované mohou pozorní občané předat kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158," připomněl Hulan známé číslo.

Anna Š. je štíhlá, měří 170 cm. Má blonďaté vlasy a modré oči. Již počátkem září připomněla policistka Hana Jeřábková, že školačka, které soud nařídil ústavní péči kvůli výchovným problémům, byla na útěku už jako nezletilá; to bylo v době, kdy se o ni staral jeden z prarodičů.