„A to i přesto, že v minulosti již několikrát před soudem stanula a slíbila, že výkonu trestu se vyhýbat nebude. Sliby však nesplnila a již několik měsíců se skrývá," konstatoval Hulan.

Pátrání se policisté skutečně věnují již od zimy – do celostátní databáze hledaných osob byla Petra K. zařazena 26. února. „Podle našich zjištění se může pohybovat po celém území hlavního města – a přespávat u svých známých nebo na ubytovnách," konstatoval Hulan.

Významné vodítko: dvouapůlletý syn

Hledaná Petra Kosová z Prahy.Policisté očekávají, že nyní by se situace mohla změnit: informace o pátrání zveřejnili a obrátili se na veřejnost s žádostí o pomoc. Očekávají, že od všímavých svědků získají poznatky potřebné k nalezení hledané.

Zvlášť když připomněli souvislost, kterou při pátrání považují za velmi významné vodítko: hledaná má u sebe dvouapůlletého syna. Popis ženy střední postavy vysoké odhadem 165 až 170 centimetrů připomíná hnědé oči a hnědé obarvené rovné vlasy.

„Pokud jste ženu viděli nebo víte, kde přebývá, předejte nám, prosím, tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158," vyzývá Hulan.

Čtěte také: Pohřešovaný zmizel neznámo kam