Havárie, k nimž pět minut před pátou odpolední došlo již 16. listopadu, zůstává pro policisty stále velmi aktuální. Nadále hledají jednoho z účastníků: řidiče černého BMW i jeho vůz, připomněl Hulan.

Auto zachytil videozáznam 

Co se na místě nehody odehrálo, detailně zmapovaly bezpečnostní kamery. Ulici nazvanou nábřeží Edvarda Beneše (v daném místě již kousek od Vltavy) přecházel mladý chodec po vyznačeném přechodu; ve směru jízdy od Klárova k nábřeží Kapitána Jaroše mířil zleva doprava. Právě ve zmiňovaném směru, od Klárova, přijela stříbrná dodávka, která do něj narazila levou přední částí.

„Tímto střetem je muž odmrštěn do prostoru tramvajových kolejí. Řidič dodávky okamžitě zastavuje, vystupuje a chce jít chodci na pomoc," přiblížil Hulan, co zachycuje videozáznam.

Oba řidiči zasluhují trest

„V tu chvíli ale ve stejném směru jízdy (tedy od Klárova) přijíždí černé BMW, které ležícího chodce přejede – a pod svým podvozkem ho smýká třicet metrů po komunikaci. Pak mladý muž zůstává ležet bezvládně na silnici a BMW odjíždí neznámo kam," doplnil policista, co je vidět na následujících záběrech.

Oba řidiči zasluhují trest – hůř by však měl dopadnout zatím neznámý šofér bavoráku, pokud se ho podaří vypátrat. Kriminalisté ho podezřívají ze dvou trestných činů: z těžkého ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. „V případě odsouzení hrozí řidiči luxusního auta trest odnětí svobody až na pět let," uvedl Hulan.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Policisté se obracejí na veřejnost 

Kriminalisté z odboru vyšetřování dopravních nehod se v úterý obrátili s žádostí o pomoc na veřejnost. Postřehy k dvojnásobné nehodě jim lze předat prostřednictvím linky 158. Vítáno je jakékoli svědectví – i kdyby se mělo jednat o zdánlivě nevýznamnou indicii.

„Aby se přihlásil kriminalistům, apelujeme především na mladíka či muže, který v době nehod šel ve směru od Klárova po pravém chodníku," uvedl Hulan. Velmi cenné by ale mohly být také informace od pracovníků autoservisu, v němž si někdo nechával opravit černý vůz BMW s poškozeným podvozkem (případně byly na podvozku patrné zbytky oblečení nebo stopy krve).

Čtěte také: Polovina oznámení o loupežích na ulici jsou výmysly