Mají totiž v ruce trumf: kamerové záběry, které vcelku výstižně zachycují podobu muže, jemuž by rádi položili řadu otázek. Doufají proto, že ho někdo pozná a poradí, kam se za ním vypravit.

Zloděj podle slov policisty Zdeňka Chalupy rozbil skleněnou výplň vstupních dveří, načež se mu podařilo vniknout dovnitř. „Domek prohledal a nikým nepozorován si z něj odnesl nalezenou desetitisíciko­runovou hotovost," uvedl Chalupa. Ten také naznačil, že pachatel se zřejmě záměrně postaral, aby měl na místě činu klid; obyvatele domku jednoduše poslal (či možná nechal poslat) pryč.

„Policistům se podařilo při šetření zjistit, že senior byl před odchodem ze svého domu kontaktován jemu neznámým asi 30letým mužem, který mu měl sdělit, že si něco zapomněl u pokladny v místní prodejně," připomněl v úterý Chalupa.

Kamera zřejmě zachytila zloděje

 Informace kohokoli, kdo by muže poznal na fotografiích nebo podle popisu, případně kdo má k případu jakékoli poznatky, přivítají policisté buď přímo na služebně obvodního oddělení v Jílovém na Praze-západ, nebo na telefonním čísle 602 306 919.

Je velmi pravděpodobné, že tento neznámý ví o krádeži vše, co by policisté chtěli slyšet. Zřejmě ale dosud netušil, že se podařilo najít kamerové záměry, na nichž je zachycen muž předně odpovídající jeho popisu. Skutečně by se mělo jednat o třicátníka, který je štíhlý a měří nejspíš kolem 175 cm; v době činu měl tmavé vlasy střední délky a vousy zastřižené do tvaru bradky.

„Muž byl oblečen do šedé bundy nebo mikiny s kapucí, černého trička, šedých kalhot a obutý do šedých sportovních bot. Na hlavě měl tmavou čepici – kšiltovku se světlým ornamentem, umístěným vpředu nad kšiltem," shrnul Chalupa dostupné údaje o oblečení hledaného.

Připomněl, že odhalení jeho totožnosti je pro policisty zásadní, neboť jeho výpověď by mohla objasnit důležité okolnosti případu. Informace kohokoli, kdo by muže poznal na fotografiích nebo podle popisu, případně kdo má k případu jakékoli poznatky, přivítají policisté buď přímo na služebně obvodního oddělení v Jílovém na Praze-západ, nebo na telefonním čísle 602 306 919; využít je samozřejmě možné také bezplatnou tísňovou linku 158.