Nešlo jen o klamný dojem, ukázal následný výboj událostí. Dvěma autohlídkám městské policie, které neprodleně vyrazily na místo, se naskytl pohled, který podezření jen potvrzoval: tři osoby otíraly dveře bílého auta. A nejen to: dva z těchto chlápků se rozprchli, každý jiným směrem, sotva zmerčili blížící se služební vozidla. Jasnější signál, že tady něco není v pořádku, už dát nemohli!

Třetí z mužů, který zůstal na místě, se přesto snažil zachránit, co se dá. Vyrukoval s tvrzením, že otevřené auto patří jeho sestře. Jiný argument než vlastní tvrzení ovšem neměl. Papíry k autu chyběly. Ani vlastní doklady ostatně muž neukázal, a tak svou totožnost nebyl schopen věrohodně prokázat…

Zatímco jedna hlídka zůstala s podezřelým u auta, druhá se pustila do propátrávání okolí. Uspěla již zanedlouho. Jednoho z uprchlíků objevila schovaného v křoví – a ani on nebyl schopen věrohodně prokázat svoji identitu.

Poškozené dveřní zámky

Jestliže byli strážníci již od počátku přesvědčeni, že se oznamovatel nemýlil, když muže skotačící kolem auta považoval za zloděje, bližší obhlídka vozidla pak rozptýlila i poslední zbytky možných pochybností: ukázalo se, že jsou viditelně poškozeny dveřní zámky; uvnitř pak byly odstraněny některé kryty na palubní desce a poškozena spínací skříňka.

Nakonec se ovšem ukázalo, že zjišťování, kdo přesně má tahle poškození na svědomí, ještě bude muset být předmětem detailního šetření policistů. Vyšlo totiž najevo, že jen o pár hodin dříve byla k tomuto autu přivolána Policie ČR kvůli pokusu o jeho odcizení. Dopadené muže policisté převzali přímo na místě činu.