Muže přesvědčil – a na vymyšlený nákup dostal do ruky peníze, uvedla v pátek Iveta Martínková z ředitelství pražské policie. „Po obdržení hotovosti poslal podvodník poškozeného pro nákupní vozík – a s jeho penězi mezitím v klidu odešel," konstatovala. Protože se podezřelý muž choval velice suverénně, policisté předpokládají, že už měl zkušenosti; nejspíš tento trik neuplatnil poprvé.

Policisté vědí, že šlo o muže tmavé pleti, který plynule hovořil česky. Šlo o robustního čtyřicátníka: vysokého asi 180 cm, silnější postavy, s výrazným břichem. Jeho popis dále připomíná krátce střižené černé vlasy s výraznou temenní pleší. Na sobě měl šedé tričko s bílým nápisem, tmavé teplákové kalhoty a bílé sportovní boty.

Policisté v pátek zveřejnili kamerové záznamy zachycující podobu podezřelého a žádají veřejnost o pomoc; jakékoli informace k jeho osobě jsou vítány na lince 158. Zároveň hledají i další lidi, kteří s dotyčným mohli udělat negativní zkušenost. I ti se mohou ozvat prostřednictvím linky 158.

Pokud bude podezřelý vypátrán a čin se mu podaří prokázat před soudem, hrozí mu za podvod až dva roky pobytu v prostředí, kde jednou možnost nákupu poskytuje výhradně vězeňská kantýna.