Policisté, kteří po vykradači aut řádícím na území Prahy 9 pátrají již od dubna, totiž aktuálně požádali všímavé občany o pomoc.

Protože jednu z krádeží, k níž došlo 3. dubna v Bryksově ulici na Černém Mostě, zachytily kamery, policisté se po zveřejnění záběrů ptají zcela konkrétně. „Pachatel se tehdy po vypáčení zámků na levé i pravé straně dveří vloupal do motorového vozidla Dacia Logan, ze kterého následně odcizil autorádio a další věci, které se v autě nacházely," konstatovala policistka Jeřábková s tím, že zločin včetně podoby pachatele zachytil městský kamerový systém.

Záběry z herny

Ještě lépe je ale do tváře dotyčného vidět na záběrech z nedaleké herny, kterou podezřelý navštívil krátce před vloupáním. „Prosíme všímavé občany o pomoc při ztotožnění muže, který je na záběrech zachycen," uvedla Jeřábková. Jakékoli poznatky, které by mohly pomoci k jeho nalezení, přivítá policie na lince 158; přijme je také kterákoli policejní služebna.

V posledních pěti měsících zaznamenali pražští policisté v oblasti Černého Mostu a Hloubětína celkem patnáct vloupání do aut značky Dacia. Kriminalisté předpokládají, že všechny tyto skutky může mít na svědomí muž zachycený kamerami v Bryksově ulici - jde totiž o krádeže provedené zcela shodným způsobem.

Pokud se to potvrdí a podezřelý bude dopaden, za krádež mu hrozí až pětiletý pobyt ve vězení. „Především kvůli způsobené škodě," poznamenala policistka Jeřábková.