Kriminalisté III. obvodu pražské policie vědí, že v polovině června se dotyčný objevil jako běžný zákazník. Nechal si předvést vůz Alfa Romeo Giulietta 940, se kterým vyrazil i na zkušební jízdu – a to v roli šoféra. Po návratu do bazaru prodejci vrátil klíče – a oznámil, jak se rozhodl: nekoupí.

Centrála městské policie
Během dvou dnů pohoršovali kolemjdoucí dva onanující muži

Muž přišel dobře připraven

Zanedlouho se však ukázalo, k tomu, co udělá, musel být rozhodnutý už předem. Přišel totiž s podobnými, vlastně téměř stejnými klíčky, které pak odevzdal. Ty pravé si nechal – a odešel. Že je něco v nepořádku, obchodník zaznamenal až ve chvíli, kdy se dotyčný po několika minutách vrátil. 

„Originálními klíči, které před tím získal fintou, auto otevřel – a nepozorovaně odjel,“ konstatoval v sobotu policista Jan Daněk. Ten prodejcům aut radí, aby si po vrácení klíčků vždy zkontrolovali, zda jde o ty správné. „Mohou tím předejít pozdějším komplikacím s odcizením vozidla,“ poznamenal Daněk. Nevaroval takto náhodou. V krátké době řešili policisté v metropoli hned tři obdobné případy – další dva vozy, s nimiž účastníci zkušebních jízd ujeli poté, co odevzdali předem připravené nesprávné klíče, se však podařilo najít.

Velký transport drog pomohla odhalit příliš těžká tiskárna
Velký transport drog pomohla odhalit příliš těžká tiskárna

Za krádež auta by vzhledem k výši způsobené škody mohl v případě odsouzení padnout až osmiletý trest. K případnému jednání soudu je však zatím daleko: dosud se nepodařilo najít auto ani podezřelého. Policie proto zveřejnila záběry pořízené kamerami v autobazaru a obrací se s žádostí o pomoc na veřejnost. Informace, kde podezřelého hledat, lze policistům předat prostřednictvím známého čísla linky 158.