Dřív než kartu, při jejímž používání není zapotřebí PIN kód, stačila zablokovat, neznámý muž na její účet uskutečnil 13 nákupů. A připravil ji tak o více než sedm tisíc korun.

Nákupní horečka postihla dosud neznámého muže v noci z 10. na 11. leden. Začalo to půl druhé hodiny před půlnocí v supermarketu na hlavním nádraží, necelou hodinu po půlnoci následovala benzinka ve Svatoplukově ulici, ve čtyři ráno pak další čerpací stanice, tentokrát na Vršovické.

Nákupní smršť po stokorunách

A pak přišla hotová nákupní smršť: došlo na supermarkety a večerky na území Prahy 4, 10 a 2 - a to vždy s časovým odstupem jen několika málo minut. Pachatel se zjevně snažil stihnout toho co nejvíc, než bude karta zablokovaná. A aby předešel možným problémům, utratil vždy jen pár stokorun. Taková platba nebudí podezření - a ani není podnětem k tomu, aby prodejce cokoli ověřoval, jak by se mohlo stát u vyšších částek.

Jak dotyčný vypadal, policisté vědí. Stačilo podle výpisu z účtu objet místa, kde pachatel utrácel, a vyžádat si kamerové záznamy. Pokud na záběrech někdo podezřelého pozná, policie na lince 158 uvítá jakýkoli podnět, kde ho hledat. Jestliže se ho podaří dopadnout, bude obviněn z krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. A v případě odsouzení by mohly být ve hře až dva roky vězení.

Hledanou osobou je štíhlý muž ve věku přibližně kolem 35 až 40 let. Má snědší pleť a výrazné lícní kosti. Oblečený byl do tmavé bundy s kapsami na hrudi, černé mikiny na zip s kapucí, černých kalhot a měl černé boty s bílou podrážkou. Na hlavě měl černou kšiltovou čepici s bílým znakem.