Když se 10. května v podvečer starší manželé zastavili před cestou do banky v obchodním centru, ještě netušili, že udělali zásadní chybu. Poté co nakoupili vrátili se s naloženým košíkem na parkoviště ke svému vozu.

Metro A. Ilustrační foto.
Pokuta 8,5 milionu pro pražský dopravní podnik platí, rozhodl soud

Automobil odemkli a než začali ukládat tašky do kufru, žena si na sedadlo spolujezdce odložila kabelku. V tom okamžiku v ní bylo 500 tisíc korun. Společné pětileté úspory připravené na nákup nového auta se manželé chystali složit na účet v bance. Bohužel do jejich plánů zasáhl zloděj, který zcela nepozorovaně přišel k vozu a kabelku s penězi odcizil.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube

Kriminalisté, kteří se případem začali zabývat, mimo jiné zajistili kamerové záběry a vytipovali podezřelého muže, který se v tu dobu pohyboval po parkovišti. Protože jeho totožnost není známa, prosí policisté veřejnost, aby jakékoli informace týkající se muže na záběrech ohlásili na lince 158.

Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což vzhledem k výši způsobené škody hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Václav Jílek se se Sigmou rozloučil.
Sázka na Jílka. Na Letné (znovu) startuje nová éra