Ty jednak zaznamenaly samotný skutek, takže strážníci věděli, koho hledají, jednak prozradily, kde se podezřelý právě nachází. V úterý to připomněla Irena Seifertová z centrály městské policie.

Na prohlídku kamerových záznamů došlo hned poté, co byla krádež na Vratislavově ulici nahlášena. Je to tam, mohl vzápětí konstatovat dozorčí operačního střediska, který hned vyslal propátrávat okolí dvě hlídky vybavené popisem pachatele krádeže, získaným právě z kamerového záznamu. Hledání ale vyznělo naprázdno. Jako by se po dotyčném slehla zem.

Zhruba po hodině ale operátor sledující kamerový systém mohl hlásit: vidím ho! „Zaznamenal opětovný pohyb pachatele, a to od křižovatky ulic Vratislavova a Přemyslova ke křižovatce ulic Vratislavova a Vnislavova. Na místo byla proto ihned vyslána autohlídka," poznamenala Seifertová. S dodatkem, že tentokrát se už podezřelého dostihnout podařilo. Bylo to ve Vyšehradské ulici.

Zbraň, injekční stříkačky a šroubovák

Na výzvu k předložení dokladů reagoval dotyčný odmítavě. A jelikož se k prokázání totožnosti neměl, došlo na převoz na služebnu policie. „Předtím se však strážníci ještě přesvědčili, zda u sebe nemá muž zbraň. Kromě zbraně u něj nalezli dvě injekční stříkačky a šroubovák v délce asi 30 centimetrům," konstatovala Seifertová.

Vlastní prošetřování krádeže už je věcí policistů. Vzhledem k existenci kamerového záznamu, zabírajícího přímo místo činu, se ale důkazní situace zdá být velmi, velmi přehledná.