„Vůz neměl platnou parkovací kartu. Proto jsme se chystali nasadit na auto botičku,“ připomněli zasahující strážníci počátek dramatu. Vzápětí vyšel z nedaleké restaurace podnapilý muž a začal hlídce bránit v její činnosti. Tvrdil, že auto je jeho. Neříkal to ovšem tak, jak se hovoří mezi slušnými lidmi – vše doprovázely vulgární nadávky.

Ani na podruhé…

Předložit doklady sice odmítl, zato však přešel od slov k činům: strhl upozornění pro řidiče, které strážníci nasazující botičku lepí na okno auta, papír zmuchlal a odhodil na zem. Pak se vrátil do restaurace – a strážníci se vydali za ním. Nepochodili ale ani s opětovnou žádostí o předložení dokladů. „Muž reagoval tak, že jednoho z nás polil pivem ze dvou půllitrů. Potom prázdnou sklenicí zaútočil na jeho obličej,“ popsali situaci městští policisté z Prahy 1.

Hlídce městské policie se nakonec podařilo muže vyvést na ulici. Strážníci ho poté předvedli na policejní služebnu v Bartolomějské ulici. Případ útoku na veřejného činitele za použití chmelové munice tak nyní řeší Policie ČR.