Původně neočekávané drama se začalo odehrávat přímo v centru metropole. V Křižovnické ulici. Tam byl v šest večer nalezen bezvládně ležící muž s krvácejícím zraněním hlavy. V metropoli nic až tak neobvyklého, uvážíme-li, že bylo zjevné, že dotyčný má upito. Posádka sanitky ho vzala na ošetření.

Sotva však vůz záchranné služby přibrzdil před chodem Nemocnice Na Františku, z pacienta se vyklubal zuřivec. A od prvních okamžiků, kdy vytáhl nůž s osmicentimetrovou čepelí, bylo zřejmé, že jde o agresora, s nímž nejsou žerty. Nejprve přefiknul bezpečnostní pás, který ho poutal k sedadlu, a potom vyrukoval na záchranáře. Jednoho ze zdravotníků se snažil bodnout do břicha.

Byla zapotřebí síla

Prát se s ozbrojencem záchranáři nemohli. Zamkli ho proto v sanitě a přivolali na pomoc policisty. Ti to zkusili s domluvami, pochodili ale jako když hrách na stěnu hází. Dvaasedmdesáti­letého útočníka bylo třeba zpacifikovat silou. A na použití donucovacích prostředků dokonce došlo dvakrát, připomněl Hulan.

„Poprvé přímo na ulici u sanitky, podruhé pak uvnitř nemocnice při odborném vyšetření, při kterém začal zraněný muž urážet a napadat i zdravotnický personál," upřesnil policista.

Fakt, že po ošetření nadýchal tento muž přes dvě promile, se pro něj stal jízdenkou pro cestu do ještě dalšího zdravotnického zařízení. Na záchytku. A následně měl postaráno i o odvoz. Když se prospal, dopoledne si pro něj přijeli policisté, aby ho již ve svěžejším stavu převezli na služebnu. Nikoli však kvůli domluvám.

Vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení, a to hned pro dva trestné činy. Senior má na krku nejen ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, ale také poškození cizí věci.