Na místo byly ihned vyslány dvě autohlídky, které po příjezdu uviděly dva muže pěstmi napadající řidiče v jeho kabině, třetí stál opodál. "Na výzvy strážníků útočníci nereagovali, kladli aktivní odpor a pokoušeli se o napadení hlídky, proto byli zklidněni hmaty, chvaty a byla jim nasazena pouta," uvedla mluvčí pražské městské policie Jiřina Ernestová.

Roztržená podprsenka.
Dotyky a polibky. Pak se seznámení v baru zvrhlo v pokus o znásilnění

Řidič tramvaje stážníkům vylíčil, že se muži chovali agresivně už během jízdy, obtěžovali cestující, a když je chtěl na konečné vykázat z tramvaje, začali ho slovně i fyzicky napadat. Při útoku utrpěl krvácivé zranění hlavy, ale přivolání záchranné služby odmítl s tím, že lékařské ošetření vyhledá sám. Pro silné rozrušení byl dispečinkem dopravního podniku vystřídán jiným řidičem.

Cyklista podezřelý z loupeže - identikit.
Cyklista oloupil ženu na koloběžce. Drzý čin mu vynesl 400 tisíc korun

"Oba útočníci ve věku 22 a 29 let byli ztotožněni, u mladšího byl v bundě nalezen kuchyňský nůž větší velikosti. Provedené dechové zkoušky na přítomnost alkoholu ukázaly hodnoty 2,20 a 2,11 promile. Testy na návykové látky byly pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Případ si k dalšímu šetření převzala Policie ČR," uzavřela Ernestová.

Tzv. SOS tlačítka, tj. tísňová tlačítka řidičů autobusů a tramvají MHD, jsou napojena na operační středisko městské policie od května 2010. Během loňského roku bylo převzato celkem 947 tísňových událostí.

K největšímu tramvajovému neštěstí v Praze došlo 17. února 1982.
Tramvajová tragédie v Praze: Gejzír jisker, oblaka prachu. Rachot. A ticho